Життя вирує

Наталія Матушевська


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Життя вирує

Поки одинадцятикласники складають ЗНО, студенти ОА складають іспити і заліки – життя вирує.

В ОА немає певного періоду навчального року, який отримав назву «сесія». Тут все набагато простіше: перед кожним іспитом є три дні підготовки (без практичних занять та лекцій). На мою думку, відсутність окремо виділеного періоду для «сесії» пов'язана з тим, щоб не «травмувати» нервову систему студентів. Вчитися чотири місяці і знати, що п'ятий місяць – це сесія – дуже страшно. А вчитися п'ять місяців і знати, що післязавтра іспит, не так страшно, тому що менше часу для переживання, так само, як і для підготовки.)))

Вже через два тижні у нас, у першого курсу правників, закінчиться все: практичні, заліки та іспити, але сьогодні лише 10 червня, тому нам потрібно працювати і ще раз працювати. Живу з думкою про те, що скоро літо і безмежно бажаю відпочити. Але сьогодні ми не про відпочинок, а про навчання.

Тому як першокурсниця, яка майже закінчила другий семестр, можу дати декілька порад майбутнім студентам, а, можливо, майбутнім спудеям НаУОА щодо того, як успішно закінчити семестр і не «померти» від навчання:

1. Не залишайте нічого на потім, робіть все вчасно.

Кожен день є купа різних завдань на різні предмети. Наприклад, якщо сьогодні 7 завдань, то завтра не може бути 1 завдання; в академії все стабільно. Для того, щоб не вмирати із купою невиконаних завдань наприкінці навчального семестру, потрібно робити завдання вчасно, а інколи навіть раніше. Набагато краще стабільно працювати з дня в день, аніж відпочивати день через день, а потім «вмирати».

2. Не хвилюйтеся.

Які б це не були лекції, практичні заняття, заліки та іспити – завжди будьте спокійні. Хвилювання стає своєрідною перепоною для використання наших знань. Лише переборовши хвилювання можна використовувати свої знання на всі 100%.

3. Оцінка – не показник.

Коли ж хвилювання неможливо перебороти, але Ви все вивчили і отримали не таку оцінку, як бажали, то це не страшно. Оцінка з одного боку не показник Ваших знань, а з іншого – лише так можуть оцінювати Ваші знання. На оцінки можуть впливати багато факторів, тому краще сфокусуйтеся на своїх знаннях, бо це показник, який ніхто не може оцінити, крім Вас.

 

Надіюсь, що ці поради стануть Вам у пригоді у майбутньому студентському житті. З часом Ви зможете створити свої «поради» щодо того як вчитися і не «померти», будучи уже в ролі студентів.

 

До нових зустрічей! Ваша Наталка)