Чи варто цього боятися?

Наталія Матушевська


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Чи варто цього боятися?

Всім привіт, мої любі читачі!

 

Студентське життя в Ostroh Academy вирує і розквітає всіма барвами, але сьогодні не про це.)

Серед моїх читачів більшість – це одинадцятикласники та майбутні абітурієнти. Саме тому сьогодні я розкажу про ті три найстрашніші букви – ЗНО, а також про те, як це було у мене минулого року.

Знаю, що вже відбулися тестування із хімії, іноземних мов, а також математики, але попереду одне із найважливіших тестувань – українська мова та література. «Чому найважливіше», – спитаєте Ви, а через те, що цей предмет потрібен для вступу в будь-який університет. Отакі-от справи, любі читачі.

Щодо того, як все пройшло у мене, то склала я тестування із української мови та літератури на 191 бал. Не знаю, можливо, для когось це не результат, але ми тут зібралися не для того, щоб поговорити про мої бали. Для того, щоб скласти тест так, як Ви того бажаєте і на що розраховуєте, можу дати декілька порад.

1. Те, що Ви не вивчили раніше, немає сенсу вчити в останній день.

Якщо раніше Ви готувалися, все повторювали – це класно. Але якщо Ви не готувалися взагалі і сьогодні бажаєте підкорити кожне правило української мови, а також перечитати купу творів, то я не раджу це робити. Запитайте самі в себе: «Якщо я не вчив цього раніше, то чи треба це мені зараз? А чому я не вчив цього раніше, якщо знав, що це мені потрібно?». Відповідь очевидна: «Не вчив, то значить не потрібне, а не потрібне було раніше, то і зараз тим більше». Тому сьогодні лише відпочинок, навіть без будь-яких повторень.

2. Сон.

За день перед тестування потрібно дуже рано лягти в ліжко. Якщо ви ляжете о 23:00 з надією заснути о 23:05, то, звісно, таке диво не відбудеться, більша ймовірність того, що Ви будете лежати з відкритими очима до 02:00 і думати про завтрашній день. Тому я раджу лягти в ліжко, наприклад, о 21:30 і до 23:00 Ваш сон переборе Ваше хвилювання, а вранці Ви, повні сили та енергії, будете готові на все, і навіть більше, і навіть тестування із української мови та літератури.)

3. Переживання – геть!

Ви можете підготуватися на 100%, спати спокійно цілу ніч, але, якщо Ви переживаєте, то можна одразу сказати, що тестування Ви не склали або склали не так, як хотіли. Потрібно запам'ятати головне правило: «Переживання – Ваш ворог». Це було перше головне правило, але ще ж є і друге: «Ніяких заспокійливих препаратів!». Можливо, хтось не знав, але із вживанням таких препаратів наша розумова діяльність сповільнюється, а у деяких випадках нам просто хочеться спати. Найкращий варіант – взяти себе в руки і згадати для чого Ви сюди прийшли.

 

Звісно, від результату ЗНО не залежить все наше життя, але як би там не було, воно впливає на його розвиток. Не обов'язково скласти всім тестування на 200 балів, тому що це не кожному потрібно. Зробіть краще так, як у Ваших силах і без шкоди для здоров'я та нервової системи. Успіхів, любі одинадцятикласники та майбутні абітурієнти у завтрашньому тестуванні!

 

До зустрічі, Ваша Наталка)