Ми — хто? Ми волонтери!

Юлія Киричок


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Ми — хто? Ми волонтери!

Вже завтра у багатьох студентів розпочинається новий навчальний семестр. Що це, як не привід, щоб розповісти тобі про одну з найголовніших складових концпеції навчання в НаУОА — волонтерські години. Насправді, багато хто вважає, що це марна справа, яка лише займає дорогоцінний час, але я доведу, що це не так в моєму монолозі нижче.

Звичайно, волонтерські години будуть більш корисними для студентів, які навчаються на державній формі, та якщо ти на контракті, подібний вид заняття може дати тобі деякі привілеї. Наприклад, знаю на власному досвіді, що студентів, які беруть активну участь в волонтерстві, частіше впізнають в академії. І не тільки студенти, а й викладачі та навіть представники інших університетів чи роботодавці, адже на перспективну програму по обміну будуть рекомендувати таку ж перспективну людину. Коротше кажучи, чим більше ти будеш старатися всюди "втикнутися", тим більше в тебе є шансів пробитися на різні цікаві штучки. Це є логічно, і я раджу цим не нехтувати, а тільки користуватися. До того ж, якщо ти допомагав з організацією якогось заходу, тобі завжди допоможуть закрити пропуски пар і не тільки. ?

Щодо державників, то це зовсім інша справа, адже волонтерські години в такому разі будуть впливати на твій студентський рейтинг, від якого залежить стипендія і успішність. Навіть якщо в тебе не вийшло отримати бажану "п'ятірку" з важкого предмету, це можна виправити однією сотнею годин волонтерства в деканаті або ж в інших відділах. Про що ми зараз і поговоримо.

То що ж, нарешті, таке ці волонтерські години? Це твоя праця на університет у максимально різних галузях. Чесно кажучи, не знаю всі, але назву відомі мені.

По-перше, це те, що я роблю зараз, — блог першокурсника. Якщо ти абітурієнт, любиш і вмієш писати гарно, лаконічно і "по-народному", то це для тебе. З кожної спеціальності потрібно по одній людині, тому не прогав свій шанс. 10 постів за семестр = 100 волонтерських годин = 1 бал до рейтингу. Напишеш більше, може бути 1,5 бала. Я б радила в це втягнутись, бо це не тільки корисно, а й справді цікаво.

По-друге, цікавить моя спеціальність або ж просто програмування — запишись в IT-hub. Планую зробити це в цьому семестрі, тому не зовсім ще розібралась в тому, як там все працює, хоча система та сама: 100 годин, які дають за виконання різних проектів, = 1 балу.

По-третє, посада в студраді або ж кандидатура старости. За певну посаду дають певну кількість балів, можеш поцікавитись у себе в деканаті, за старосту дають всього 0,3 бала, але вони, насправді, можуть вирішити багато чого.

Ну і наостанок — це допомога в деканаті. Це може бути будь-що: заповнення якихось паперів, друк, підрахунки і т.д. Просто потрібно слідкувати за тим, чи ця допомога потрібна. Так теж повністю реально назбирати 100 годин і заробити бал.

Користуйся, отримуй стипендію та просто продуктивно використовуй свій час. ❤️