Part 13. " Новини філологічного фронту" або " Що вчать "першокласники" в другому семестрі"

Аліна Данилюк


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Part 13. " Новини філологічного фронту" або " Що вчать "першокласники" в другому семестрі"

        Вітаю своїх най-най-найсолодших читачок та читачів!?

  Як ви там? Сподіваюся, натхненно гризете граніт науки, бо я саме цим і займаюся.

   Здається, тільки що завершилася сесія , а вже ось другий семестр.? Думаєте , я до нього готова? Ага, звісно, це семестр готовий, а Аліна досі на канікулах, та, як то кажуть: « любиш кататися, люби й санки тягати»?. Перекладаю: оскільки навчання вже розпочалося, а я неабияк прагну отримувати максимум на практичних( хто, власне, цього не хоче?), то доводиться , час від часу, напружувати мізки та змушувати себе працювати?‍?. Усі ж знають, що хороші оцінки з неба не падають.

    А зараз будуть новини на фронті «Українська мова та література»:

  Мої колежанки по веденню блогів уже розповідають вам про нові предмети, які кожна першокурсниця та першокурсник почали вивчати з другого семестру, тому я , власне, збираюся зробити те саме.

  Отже, перший предмет – «Сучасна українська літературна мова: фонетика» - чесно, я не дуже любила фонетику в школі?, але в академії ( не скажу, що закохалася в неї, та…) – усе не так погано. Звісно, не завжди легко зрозуміти, як то в тебе підіймається язик, чи проходить те повітря через зуби, коли ти вимовляєш якийсь звук. Що не так у моїй фонетичній транскрипції? Невже я знову пропустила огубленість/оглушеність чи ще там щось?? Не лякайтеся, бо не все так страшно, як здається + у нас дуже хороші викладачки?, тому навіть найскладніший матеріал нам, своєрідним першокласникам, пояснюють якнайдоступніше.? 

   Другий- «Академічне письмо». Викладає його наш тьютор.? Про практичні багато не скажу, бо в нас вона була тільки одна, а ось лекції (навіть з найнудніших тем) Віталій Васильович прекрасно розбавляє жартами та простими прикладами, тому усі оті рецензії, правила написання наукових робіт, конспектів, рефератів вивчати уже трохи веселіше.?

  Третій- «Вступ до мовознавства». Ну це , як то кажуть, «основа основ».☝️ Лексикологія , фонетика, морфеміка, фразеологія, синтаксис – всього по трошки. Четвертий – « Історія культури та Острозька академія». Думаю, і так все зрозуміло.

  А ще скоро почнуться лекції з «Основ педагогіки та психології», які викладатиме наш ректор, а це вже цікаво. Обов’язково розкажу, що й до чого, як тільки дізнаюся.

   Чула я, що ми з 1 березня вийдемо на офлайн навчання і , якщо чесно, тихенько панікую, бо вже настільки звикла до лекцій та практичних вдома, що усвідомити – ти знову ходитимеш на це все в авдиторії – місія нездійсненна?.

   Безумовно, я сумую за своєю групою?, Острогом, новим та старим корпусами, парком, кафешками, тому, власне, і їду в Острог на тиждень раніше. Пройду ту саму переадаптацію, бо хочеш – не хочеш, а вчитися треба.

  Думаю, скоро розповідатиму вам про свої студентські будні набагато більше, а поки – бажаю гарних вихідних , здоров’я та хорошого настрою!?

  Завжди ваша @alina_danuliuk_?