Щоденник студента 5

Олена Терещенко


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Щоденник студента 5

Привіт, сонечки❤️ Як ваші справи?

Надіюсь, все гаразд?, не дивлячись на те, що розпочинається найважчий період цього року?.. Якщо ти ще досі не обрав професію, саме час задуматися над цим?, крім цього розпочинається період активної підготовки до ЗНО (як би страшно це слово не звучало), адже ЗНО на 200 – це реально??‍♂️, або ж хоча б на 190+.

Знаєте, один з плюсів улюбленої ОА? – це те, що у нас немає сесії як такої, а лише 3 іспити?. Хоча, все ж, навчатися набагато важче, аніж у жовтні або у вересні – це був рай?.

Напевно, Вас, як майбутніх міжнародників цікавить, що ж саме я вивчаю у першому семестрі?, тому сьогоднішній блог буде більш інформативний!

Отож, у першому півріччі ми вивчаємо такі предмети:

▪️Політична географія сучасного світу (ПГСС)

▫️ Історія України

▪️ Історія української культури та Острозької академії

▫️ Історія політичних вчень (ІПВ)

▪️ Історія міжнародних відносин (ІМВ)

▫️ Організація наукової діяльності студента (ОНДР)

▪️Англійська мова

▫️Українська мова за професійним спрямуванням

▪️Фізична культура

▪️ Англійська мова ▪️

А чи знали ви, що на п’ятому курсі ви володітимете нею на рівні С1?? Якщо звичайно будете плідно працювати. Я вважаю, що це чудова можливість) Самі заняття щоразу враховують частини слухання та граматики. Tongue Twister – знаєте що це?? Для тих, хто не зміг перекласти – це скоромовки. Це і важливо, і одночасно very funny. А ще ми покращуємо нашу pronunciation, співаючи пісні?, не турбуйтеся навіть, якщо ви так, як і я не маєте гарного слуху, це не страшно) Головне – побороти свій комплекс і думати, що ти це робиш для покращення власної англійської?. Також завдяки читанню та перекладу різноманітних текстів ми покрашуємо наші vocabulary and reading.

?Порада?Не варто зосереджувати свою увагу лише на vocabulary, але працюйте і над listening обов’язково. Не робіть моїх помилок. Будьте розумничками?)

▫️ Українська мова за спрямуванням ▫️

Якщо ти думаєi, що напишеш ЗНО і зможеш забути про усі ці правила, то ти дуууже помиляєшся?, хоча зараз ми ширше вивчаємо лексичну та стилістичну частину мовлення. Розглядаємо усі теми на прикладі тестів та статей, пов’язаних із нашою спеціалізацією.

?Порада?Працюйте над правильним слововживанням. Це вам знадобиться і для граматично правильного написання твору і, звичайно ж, розширення словникового запасу, що точно лишнім не буде!

▪️ Організація наукової діяльності студента ▪️

Думаю, тут усе зрозуміло з назви) Ми вивчаємо правила написання бакалаврських та магістерських робіт, рефератів і т.д. Та до останньої практичної ми повинні написати власний план-проспект?

?Порада? Опрацьовуйте пункти практичної, шукайте відповіді та перевіряйте у декількох підручниках.

▫️Історія міжнародних відносин ▫️

Якщо ж слово історія у вас асоціюється з нудним зазубренням тексту, можете вже розпочинати позбуватися цього стереотипу.?

ІМВ – це екскурс у всесвітню історію ?, якій зазвичай учні приділяють мало уваги, серед них була і я… ?Тому зараз повинна перечитувати ще додатково підручники з всесвітньої історії, щоб зрозуміти, що ж від мене хочуть!

?Порада? Розпочинайте вчити всесвітню історію вжее?

Так, як у мене в п’ятницю модуль з ПГСС?, тому я продовжу вводити вас в звичний ритм життя студента-першокурсника міжнародних відносин наступного разу) Я побігла готуватися?

Обожнюю Вас❤️