Як зберегти ефективність навіть після карантину?

Анастасія Огринська


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Як зберегти ефективність навіть після карантину?

Привіт усім! З вами знову український філолог, і наразі хочу обговорити ту тему, яка хвилює зараз УСІХ: чим зайняти себе на карантині і як не прокрастинувати?? Тому хочу поділитися моїми вирішеннями завдяки моїм скромним дослідженням. 

Так от: 

По-перше, не втрачайте гарного настрою та не давайте песимізму брати гору. Справа у тому, що під час самоізоляції ми залишаємося самі з собою, і тут – о велика зустріч століть! – ви і ваші усі думки, що ховалися, чи ви їх ховали (так, зараз пограю роль психолога, але, все ж, це важливі речі). Ото ж вам треба навчитися ще більш щиро говорити з самим собою та дізнатися про свої власні бажання. Тому, встановлюйте з собою діалог. Ви тільки подивіться, яка прекрасна можливість постала перед вами! 

По-друге, коли ви домовилися з собою, знайдіть якесь цікаве заняття, що буде вас відволікати від цих “сірих” буднів (насправді вони сонячні, гляньте у віконечко ?), що буде надавати вам сил. Згадайте малювання, спробуйте знайти якісь нові цікаві хобі. Це може бути “тур по відомих фільмах або за певною тематикою”, почніть читати книгу (тільки краще у “оффлайновому” варіанті, яку можна помацати), запишіться на курс (я от пішла на марафон зі здорового харчування, а за 2 тижні до того ще й відмовилася від цукру та усього, що готується з пшеничним борошном), зацікавтеся культурою та мистецтвом. Цей час – цей час для формування нових звичок!  

По-третє, ви тепер посміхаєтеся та маєте хобі. Окей. Тепер згадуємо, що у нас є навчання, якась робота. Отже, плануємо свій день! Намагайтесь прокидатися о 7:30 – 8:00, встигайте раніше поснідати. Далі варто сідати за роботу, навчання, оскільки саме у першій половині дня ви можете працювати найефективніше та зібрано. Робіть перерви! Розминайтесь, робіть маленьку зарядку не тільки для тіла, а й для очей, бо довге сидіння за комп’ютером – то ой як погано. Їжте менше, але малими порціями. Так не наберете багато ваги за цей час.  

У другій половині дня ви можете собі дати час на те саме хобі, зробити фізичні вправи. Намагайтеся не засиджуватися за серіалами чи фільмами, чи просто в інстаграмі допізна. Це погано відобразиться на вашому самопочутті, здоров’ї та ефективності (думаю, самі розумієте). 

По-четверте, щоб швидко та ефективно зробити усе важливе за день, пишіть план дня з усіма-усіма завданнями, виділяючи найважливіші та другорядні. Щоби швидше впоратися, вмикайте таймер на визначений час. Так ви точно не захочете відволікатися на сторонні речі, бо це ніби гра – встигни за 45 хвилин. 

Сподіваюся, що такі рекомендації покращать вашу якість життя й надалі, після оголошення кінця карантину (О, як я на це сподіваюся!)