Ремесло блогера, або 5 хистів

Анастасія Квіткова (Посухова)


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Ремесло блогера, або 5 хистів

Сьогодні я хотіла б звернути вашу увагу на моє заняття – блогерство для університету. Хочу сказати, що «блогерство» звучить дуже пишно та занадто сучасно для мене, тому особисто я не можу сказати, що пишу блоги. Статті, списки, поради, огляди, питання, описи – так. Але все рівно всі називають нас блогерами, то й нехай. Отож, якщо ви колись задумувались про те, щоб писати подібне, то ось вам мої хисти.

  1. Щотижневик. Як ви помітили, ми маємо викладати і писати щотижня, або ж за один тиждень викласти два блоги, якщо десь щось пропустили. Можна і хоч кожен день, якщо відверто, але все залежить від самого блогера. Хтось щодня пише потрохи і викладає відповідно. Я ж пишу добряче та довго за один раз. Але скільки б не було домашнього завдання, модулів, роботи, проблем – час для блогів має бути завжди!!!
  2. Вигляд. Обов’язково мають бути картинки, а ще краще фото, бо так гарніше. І навіть мені миліше дивитись на статтю, коли в ній є щось окрім літер та цифр. А також більшість наших журналістів (так нас теж можна називати) використовують смайлики, сленг, тощо. Важливо дотримуватись форми та кількості символів (наскільки це можливо), бути безстороннім та вміти оформити своє ставлення до чогось. Головне – привабити читача та ні в якому разі не образити його.
  3. Обличчя. Блоги читають не лише абітурієнти та деякі студенти, а всі. Серйозно. Адміністрація, викладачі, кандидати наук тощо. Тому пам’ятайте, що своїм скромним ремеслом ви можете себе добре зарекомендувати та показати свої здібності, а також ви представник факультету та курсу, через що будьте обережні зі словами та думками.
  4. Сайт. Спершу ми лише писали блоги та відправляли їх людині, яка вже займалась оформленням та публікацією. Однак згодом нам доручили самим «закидати» свої творіння. І все було добре, поки не відкрився інший сайт, де часом значно важче працювати. Проте я відчуваю себе неабияким хакером вже та дизайнером, хоч начебто нічого такого там і нема…але, повірьте, мороки вистачає та часу трохи забирає. Зате в резюме то вже чималенький плюс.
  5. Стиль. У кожного свій стиль та перо, тому маєте знайти якусь родзинку в собі. Але зважайте, що це відповідальна та нелегка робота, та ще й вимагає натхнення, бо завжди має бути щось новеньке та смачненьке (а щотижня спробуй найди щось таке). Охочих на роль блогера чимало, тому треба пройти випробування (не вогнем, заспокойтесь). Серед багатьох кандидатів обирають декількох на факультет (найкращих з кращих). Тому якщо переможете, то працюйте, не покладаючи рук; якщо не пройдете, то не засмучуйтесь, може то на краще.

Ось в загальному основне, що ви маєте знати про мою діяльність. Мені подобається писати, тому для мене таке заняття дуже цікаве та не набридає. Звісно, через карантин все менше стає ідей для описів, але з іншого боку, я можу більше розповісти про себе та про буття студентів. Якщо у вас буде більше питань щодо блогерства, то мої акаунти завжди відкриті.

Помітки на майбутнє:

Якщо у вас є певні питання чи вас цікавить якась конкретна тема, то завжди рада вас чути в своєму Instagram: _.flower_lover._