Радості дистанційки, або ж 5 плюсів

Анастасія Квіткова (Посухова)


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Радості дистанційки, або ж 5 плюсів

Уже три тижні я провела вдома, навчаючись на відстані. За цей період я вже змогла виокремити основні приємності та недоліки від такої форми освіти. Проте сьогодні краще зосередимось на позитивному, тому ось вам мої плюси.

  1. Домашнє завдання. По-перше, ти сам собі виставляєш час і організовуєш його. По-друге, ти ні під кого не підлаштовуєшся, адже це не гуртожиток! Вдома завжди тиша, спокій та гармонія, а крім того дурнуватий побут не забирає так багато часу, бо а) ти не бігаєш, як несповна розуму, між кімнатами на поверсі; б) їжу я лише допомагаю готувати (та й то зрідка). Та й те, що задають виконується легко та швидко! Хоча часом і важко змусити себе його зробити, бо якийсь фільм так і вабить до перегляду!
  2. Лекції. Оскільки їх на моєму факультеті, в принципі, небагато, то лекції – це  рідкісне щастя! А тепер у нас взагалі лишались лише лекції по “Вступу до літературознавства”, які вже на цьому тижні і закінчились. То їх наша викладачка записувала на відео нам у Фейсбуці, і ми досі можемо їх переглядати та й взагалі дивитись у зручний для себе час!
  3. «Вікна». Тепер на «вікні» я не сиджу у якомусь прохолодному приміщенні, вбиваючи час до наступної пари, роблячи домашнє чи намагаючись зосередитись на книзі. Тепер я спокійно і ситно можу і поїсти, і подивитись серіал, і зробити швиденько домашнє, і ще й повторити матеріал на наступне заняття. Одним словом тепер це не просто острівки для перепочинку, а цілі оазиси розкоші та задоволення. Хоча все рівно набагато приємніше, коли відразу всі пари пройшли, і ти спокійненько радієш життю аж до наступного ранку.
  4. Презентації. По “Лінгвокраїнознавству” у нас на кожній практичній є презентації, які роблять самі студенти. Отож, наскільки ж чудово, коли на екрані ти чітко бачиш текст та картинки, бачиш відео та запитання, дивишся на кольори та фактури, використанні при створенні слайдів. Одне цілоковите щастя! Та й презентувати їх набагато приємніше та легше через програми, які спеціально створенні для представлення наочно твоєї теми під час конференцій,чи занять (як у нашому випадку).
  5. Робота онлайн. На “Англійській мові” ми кожен урок працюємо в Гугл Документах (окрім зустрічей по відео, звісно). Це всім нам подобається неабияк, бо так ти самостійно опрацьовуєш матеріал, нікого не чекаєш, для того, щоб перейти до наступного завдання, задумуєшся над тим, що пишеш та ще й перевіряєш сам себе. Крім того, знову ж, ти сам можеш розподілити час на завдання, але так, щоб закінчити вчасно! Адже комусь потрібно більше часу для написання речень, а хтось мусить довше посидіти над граматикою.

Як бачите, дистанційне навчання у «Острозькій академії» продумане та настільки приємне, що недоліків тут майже нема! Принаймні мені це дуже подобається, можливо (беру гріх на душу), така форма часом набагато більше до душі, ніж реальна версія денної освіти. Проте, певно, це через особливості мого характеру. Однак, все має свої вади, але про це вже якось згодом)))

Помітки на майбутнє:

Якщо у вас є певні питання чи вас цікавить якась конкретна тема, то завжди рада вас чути в своєму Instagram: _.flower_lover._