Подих сесії, або 5 полегшень

Анастасія Квіткова (Посухова)


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Подих сесії, або 5 полегшень

Нарешті вже майже кінець моїх мук та безкінечних старань осягти все. Уже всі думки спрямовані на повернення додому, але все одно ще трохи (а точніше ще два робочих дні) треба витримати. Багато людей бояться сесії, бо не знають, що це, або ж їх вже залякали. Проте я була приємно здивована нею і мені бодай частково, але все-таки вона сподобалась. Тому, ось вам мої 5 полегшень.

  1. Домашнє завдання. Робити стає все менше й менше, бо зазвичай ми маємо одне завдання: готуйтесь до модулів та контрольних! Крім того, нас попереджають про такі важливі роботи і нерідко дають певний матеріал для повторення, щоб не виникало проблем потім, та й щоб не підвести викладача. Але деякі предмети вимагають постійної роботи, і тому розслабитись не дають, тому вільного часу стає все менше, й менше, ніж раніше (якщо це взагалі можливо!).
  2. Модулі. Багатьом є незрозуміле це слово. Модуль – це щось на кшталт семестрової контрольної, проте за неї дається дуже багато балів, які зазвичай важать чи не четверть (а то й більше половини) від 100 загальних балів. Тому до них готуватись треба з особливою уважністю й старанням. Однак із 14 величезних питань може трапитись лише 4 (приклад: вступ до літературознавства), а є такі роботи, де є багато різних завдань і для писання, і читання, і слухання тощо (приклад: англійська мова). Але зважайте, що більшість інформації ви отримуєте загалом з практичних чи лекцій, і саме тому важливо не пропускати і писати конспекти.
  3. Іспити. Це взагалі окрема стихія. Це всім відомі екзамени, які здаються усно. Дається чималенький такий список питань, відповіді до яких ти маєш підготувати протягом (УВАГА!) декількох днів, які даються чисто для підготовки! З українською мовою у нас було так: викладач провів консультацію, сказав, що буде практична і усна частина, потренував нас, а потім у нас було три дні на підготовку, які я особисто провела, обіймаючи свої талмути з мови. Але повірте, це чудовий варіант, адже є велика різниця між тим, щоб готувати декілька завдань + іспит, і щоб вивчати лише один екзаменаційний план.
  4. А потім що? Як лише ми здали й закрили якийсь предмет, а викладач поставив оцінку в залікову книжку, то вже можна про цей предмет на час забути. Тоді стає ще більше часу готувати інші. Але коли бачиш, що стає все менше й менше порожніх клітинок у заліковці, то й часу стає потроху більше! А це значить, що нарешті можна щось подивитись, не поспішаючи їсти, читати (особливо це мене радує найбільше!). А ще помалу думати про плани на новорічні канікули.
  5. Близький кінець. Весь час навчання було подібним до подорожі до краю горизонту: йдеш та йдеш – а кінця все ще не видко. Та тут я нарешті вже не лише бачу кінець, але й стрімко до нього мчусь, рахуючи дні до поїздки. Під час сесії тільки й живеш думкою про закінчення цих незбагненних веселощів, але це, маю визнати, неабияк надихає. А новорічна атмосфера у душі додає сил та манить думками про скоре приготування подарунків, але лише після всіх заліків!

Як бачите, не такий страшний чорт, як його малюють. Час летить неймовірно швидко. Лише нещодавно я думала, як мені  пережити цих півроку та як важко ж мені буде. Було нелегко, правди ніде діти. Однак приємно знати, що все це недарма, та й заслужений відпочинок уже ось-ось настане. Я знаю, що ви також втомлені від свого навчання, роботи, побуту, завдань… Та вже лишилось небагато до омріяного завершення. Уже зовсім трішечки…

Помітки на майбутнє:

Я завжди рада отримувати від вас повідомлення та знайомитись зі своїми читачами, тому не соромтесь, питайте потрібне, адже я так рада вас чути в своєму Instagram: _.flower_lover._