У пошуках місця проживання, або ж 5 питань

Анастасія Квіткова (Посухова)


Base Install » Абітурієнт НаУОА » У пошуках місця проживання, або ж 5 питань

Сьогодні я хочу зробити незвичний блог. По-перше, він буде короткий (наскільки це можливо), по-друге, я хочу, щоб ви самі створили свою розповідь, відповідаючи на мої питання. Звісно, кожне питання матиме короткий коментар, але загалом моя місія сьогодні спрямувати вас та полегшити вибір всіх абітурієнтів: квартира/дім/оренда кімнати чи гуртожиток. Тому, ось вам мої питання.

  1. Чи товариська ви людина? Якщо ваша відповідь ні, то забудьте й думати про гуртожиток. Там всі дружні та допомагають одне одному, навіть якщо ви не знайомі. Якщо в когось википає суп, то тобі люб’язно знімуть кришечку. Але, крім того, хочеш чи не хочеш, а дружбу заводити доведеться, бо без допомоги сусідів (особливо, якщо ви дівчина, то знайомтесь з хлопцями, бо їхня сила не раз стане в нагоді) у гуртожитку ніяк. А ще ж ви не одинаком житимете, тому думайте чи вживетесь ви з сусідами, бо тут весела лотерея – які попадуть, з такими й доля бути разом, хіба що переїзд у іншу кімнату.

2. Чи готові віддавати? Кожен гуртожиток має свою групу в «Телеграмі», де нужденні просять щось позичити чи віддати чи поділитись (якісь побутові дрібниці зазвичай). І ділитись доведеться рано чи пізно. А ще й по кімнаті з сусідами теж доведеться чимало ділити. Тому, якщо берете (а брати будете) будьте готові віддавати.

3. Наскільки цінна вам тиша? Якщо дуже, то шукайте хату. Серйозно. Нерідко буває дуже голосно, що навіть навушники з хардбасом не врятують, тому думайте. А ще ж є сусіди за стінкою, які теж можуть бути далеко не янголами.

4. Наскільки важлива гармонія та особистий простір? Думаєте, що знову те саме питаю? Аж ні, гармонію можна порушувати й мовчки. Занадто різкі рухи, поодинокі вигуки, запахи (рідко, але буває), поведінка деяких людей, їхнє ставлення до вас. А кімнати не такі вже великі, тому лише щасливцям вдається отримати гарний кусень свого ( і лише свого!) місця. Крім того, ви здивуєтесь скільки людей рано лягають спати, хоч начебто повсюди всі вказують на те, що вони «справжні сови». Спойлер: нерідко совам важко існувати серед інших пташок, і тому вони по природі своїй мають жити в окремому дуплі. А ще й поговорити відокремившись від всіх теж не вдасться: в кімнаті люди, а за її межами – коридор з людьми.

5. Скільки вам треба речей? Зазвичай через брак простору просто немає куди поставити чи розкласти свої речі. Дуже важливими є полиці!!! Без них ніяк. А ще й звичайні речі гігієни, одяг, взуття, книжки, зошити, чаї/кава, ноутбук (без нього теж ніяк!!!) тощо – все це вимагає свого місця. Тому думайте. Особливо, якщо ви не хочете, щоб щось ваше чіпали, то тим паче зважайте на такі моменти.

Ось основні питання, відповідь на які ви маєте дати самі собі. На жаль, для себе я їх усвідомила лише тоді, коли вже поселилась (і прописалась!) у гуртожитку. Тому дивіться, щоб не було запізно. Звісно, у будівлях для студентів жити дешевше, проте ви платитимете за рік вперед відразу (за всі 12 місяців!), а на період канікул у вашу кімнату можуть поселити ще й заочника або ще когось. Але за повний комфорт можна й заплатити, якщо чесно. Бо лише подумайте: мало того, що навчання пресує, то ще й «вдома» жодної радості і відпочинку. Чи це можна назвати щасливим студентським життям? Але не думайте, що я лякаю вас, більшості з вас справді там сподобається! Але якщо ви серйозно налаштовані на навчання, то подумайте двічі, а то й тричі.

Помітки на майбутнє: