Бійня №123, або 5 важкостей

Анастасія Квіткова (Посухова)


Base Install » Абітурієнт НаУОА » Бійня №123, або 5 важкостей

Ось вже настав і травень. Місяць запашний та духмяний, зелений та барвистий. Але до нього дотягнути було нелегко, особливо останні два тижні, кожен з яких складався з 4-ох днів, але яких днів! То було щось страшне! І час від часу легше не ставало! Отож, сьогодні я розкажу вам про мої важкості, які спіткали мене щодня.

  1. Тести. Був у нас тиждень, кожен день якого відзначався написанням чи здаванням якогось тесту чи роботи з англійської. А це означає, що була чимала морока, підготовка, повторення і купа всякої всячини. Хоч не стільки було там тих готувань, скільки сил усе те добро забирало, і після занять я тільки те й робила, що спала, як цуцик. А вночі, як ви вже зрозуміли, я танцювала макарену та готувалась до випробувань наступного дня.  
  1. Mid-term test. Я проспала. Думаю це вже багато що пояснює. Зробила я це аж ніяк не через свою любов до сну чи лінь (як-то вже якось раз було), а через те, що в розкладі стояв один час, а ще тиждень тому ми домовились, що писатимемо раніше. Я, звісно ж, це старанно берегла у своїй пам’яті, аж доки не почала святкувати Пасху (а я то діло люблю). І тоді, наївшись пасочок та набившись яйцями, я геть забула про всі часи та уроки. Але не хвилюйтесь, викладачка змилувалась над моєю грішною душею, та подовжила час складання тесту. А пізніше я ще й дізналась, що я не одна була така велика християнка.
  2. Говоріння. Усім відомий та лютий speaking, який нікого не жаліє. 14 тем, які мають бути готові та написані. Але користуватись написаним аж ніяк не можна, отож уявіть собі масштаби катастрофи. А крім того, кожна тема вимагає використання певних слів та граматики, що аж ніяк не полегшує завдання. Також, коли ти здав тему, що тобі випала, ти не можеш розслабитись; ти сидиш і слухаєш інших, бо викладачка може сказати тобі проаналізувати роботу твого товариша та ще й питання поставити. Отже, робота не з веселих та далеко не з легких.
  1. Усний модуль. Що може бути гірше за модуль? Усний модуль! Ми закінчили вивчати Лінгвокраїнознавство, тому за два тижні до модуля наша чудова викладачка порадила нам повторити матеріал та підготуватись до демонстрації своїх знань. Звісно ж, готувались всі аж ніяк не два тижні, а два дні. А то й одну ніч. Значно ускладнювало нам життя те, що більшість завдань мали бути з лекцій. Не подумайте, я записувала їх всі-всі-всі! Кожне слово і речення було у мене занотовано. Але ці шедеври конспектів я свідомо залишила у гуртожитку (адже ми їхали додому всього на 3 тижні!). Тому спершу я переписала те, що моя одногрупниця люб’язно відправила мені та всім бідолахам з нашої підгрупи, а потім давай повторяти й інше. Із повною впевненістю у своїх чудових знаннях, я лягла о третій ночі спати. Проте як я помилялась! Побачивши деякі завдання, якими поділились інші групи (хто вже пройшов це пекло), я дуже злякалась. Дещо я знала на відмінно, але деякі слайди із завданнями просто ставили у ступор. Але згодом мій жах минув,  бо я отримала якраз те, що добре знала. Та й викладачка гарно настановляла та підтримувала, що неабияк допомагало.
  1. Три німецьких. Мені подобається німецька (тепер). Але три рази на тиждень мати таке щастя, це ще та удача. Цей предмет нам усім до душі, просто готуватись до кожного уроку треба дууууже серйозно. І слова випиши та вивчи, і граматику пороби, і вправи виконай і ще багато всього. Я таке полюбляю, бо це найкращий спосіб швидко опанувати мову (чи її ази), але це також багато роботи і часу, тому буває, що весь день ти робиш домашнє і вже сидиш, як той шніцель. Але самі заняття проходять легко та швидко, усе завдяки нашій (повторюсь уже певно в соте) терплячій викладачці, а це вже гарний знак.

Як бачите, те, що я пишу все це, свідчить про те, що я вижила! Це перемога, друзі. Але маю сказати, що якби такі два тижні я мала б прожити в Острозі, то я не знаю чи могла б бодай думати після такого. Тому, коли вам важко, думайте про те, що могло бути значно гірше, і тоді вдячність сама до вас прийде.

Помітки на майбутнє: